Categorieën
Algemeen

Stormachtig weer zorgt voor problemen op Noordzee

Het stormachtige weer van gisteren heeft op de Noordzee boven de eilanden voor de nodige problemen gezorgd.

Zondagochtend kwam er bij de Kustwacht een mayday melding binnen van de Drifa, een circa 25 meter lang schip. Het schip was geraakt door een golf, waarbij een aantal ruiten van de stuurhut gesneuveld waren en de voortstuwing uitgevallen.

De reddingboten van Terschelling en Ameland werden vervolgens ingezet opgeroepen om ter plaatse te gaan, evenals Kustwacht-sleper Guardian. Even later kon een sleepverbinding opgezet worden tussen de Drifa en de Guardian. De Hunter van Rederij Noordgat heeft die sleep later overgenomen.

foto-knrm-drifa

foto-twee-knrm-drifa

Foto’s: KNRM.nl

Verderop op de Noordzee verloor een ander schip een container. Dit schip maakte ook melding van een gewond bemanningslid, die is door een helikopter van boord gehaald. Wat er precies gebeurd is op het schip is onduidelijk.

Aan het begin van de avond is een 225 meter lange bulkcarrier, de ‘Glory Amsterdam‘ vastgelopen nabij het Duitse Waddeneiland Langeoog. Naar verluid heeft het schip 1800 ton zware olie en 140 ton diesel aan boord. Daarvan lekt op dit moment niets in zee. Vanavond worden er nieuwe pogingen ondernomen om het schip vlot te trekken.

-- Advertentie --