Categorieën
Algemeen

Interieurimpressies nieuwe veerboten opgedoken

Op internet zijn nieuwe ‘artist impressions’ van het interieur van de twee nieuwe veerboten van Rederij Doeksen opgedoken. De Facebookpagina Ferryvolution plaatste de afbeeldingen.

Het interieur van de Willem Barentsz en de Willem de Vlamingh is ontworpen door Vripack uit Sneek. Eerder publiceerde de rederij gedetailleerde impressies van het exterieur van de schepen, maar verder dan grove schetsen van het interieur kwam het tot nu toe nog niet.

Doeksen impressie ingang

 

Doeksen impressie buffet

 

Doeksen impressie zijkant

De impressies geven een beeld van het salondek, het onderste van twee passagiersdek op de nieuwe schepen. Op het nieuwbouwblog publiceerde de rederij eerder al wel plattegronden van ieder dek, die overeenkomen met bovenstaande beelden.

Opvallend is de dubbele in/uitgang, één voor Harlingen en één voor het eiland. Dat onderscheid is nodig door de afwijkende lengte ten opzichte van de huidige schepen. Willem Barentsz en Willem de Vlamingh komen naar verwachting in maart volgend jaar vanuit Vietnam naar Nederland.

 

Zonnedek nieuwe schepen

 

Salondek nieuwe schepen

 

Autodek nieuwe schepen

-- Advertentie --