Categorieën
Algemeen

Woningcorporatie De Veste gaat Terschelling verlaten

Woningcorporatie De Veste uit Ommen gaat Terschelling verlaten. Een Friese corporatie moet de woningen gaan overnemen.

De Veste kwam in 2010 naar het eiland, toen het de lokale woningcorporatie Pierre Louis overnam. In de navolgende jaren was De Veste betrokken bij de nieuwbouw van de campus van het Maritiem Instituut Willem Barentsz en enkele nieuwe woningen in het gebied daaromheen.

Gisteren maakte De Veste op een bijeenkomst met huurdersvereniging De Brandaris en de gemeente Terschelling bekend te gaan vertrekken van het eiland. “Het beheren van de woningen op Terschelling bleek voor De Veste niet altijd makkelijk. De uitdagingen kwamen zowel door de fysieke afstand als door de verschillen in inzichten en de nieuwe regelgeving”, stelt vertrekkend directeur Janine Godderij in een persverklaring. Nieuwe wetgeving verplicht corporaties actief te zijn in hun eigen regio.

Het is de bedoeling om de komende tijd te zoeken naar een Friese woningcorporatie die geïnteresseerd is in de overname van alle woningen en de campus op het eiland. Huurdersvereniging De Brandaris en de gemeente Terschelling zullen nauw betrokken worden bij deze zoektocht.

“De wens van De Veste om Terschelling te verlaten betreuren wij”, stelt huurdersvereniging De Brandaris. ”De afgelopen twee jaar hebben we kunnen werken aan een relatie en het fundament daarvoor staat. Daarom pakken we met beide handen de kans aan om mee te denken en mee te praten hoe de overdracht vorm moet krijgen.”

“Deze overdracht vraagt veel van huurders. Wij maken ons er als huurdersvereniging De Brandaris dan ook hard voor, dat de belangen van de huurders en woningzoekenden hierin worden meegenomen. Bestaande afspraken voor het eiland staan voor ons als een huis”.

Het is voorlopig nog onduidelijk hoe lang het overnameproces zal gaan duren. Tot die tijd blijft De Veste gewoon actief op het eiland, onder andere met het nieuwe verhuurplatform dat eerder dit jaar werd gelanceerd.

-- Advertentie --