Categorieën
Algemeen

Nieuwe schepen Doeksen later naar Nederland

De twee nieuwe schepen die Rederij Doeksen momenteel laat bouwen in Vietnam, komen nog niet naar Nederland. Het vertrek uit Vietnam is voor de tweede keer uitgesteld.

In eerste instantie was het de bedoeling dat de twee schepen, de Willem Barentsz en de Willem de Vlamingh, eind 2017 al op transport zouden naar Nederland. In oktober liet Doeksen weten dat het vertrek werd uitgesteld naar maart 2018.

Aan de Leeuwarder Courant laat de rederij weten dat het vertrek wederom is uitgesteld. De bouw is nog niet ver genoeg gevorderd, mede doordat de werf in financieel zwaar weer terecht is gekomen.

De werf in Vietnam valt onder het Australische bedrijf Strategic Marine, dat op haar beurt weer onderdeel is van Triyard Holdings en Ezra Holdings uit Singapore. Die laatste heeft volgens de krant harde klappen gehad door de olie- en gascrisis en is in de Chapter 11 fase terechtgekomen. “Er zijn miljarden verdampt”, zegt Doeksen-directeur Paul Melles tegen de Leeuwarder Courant.

Om het hoofd boven water te kunnen houden, zoekt de werf in Vietnam naar investeerders. “Ik zie zelf dat er een ondercapaciteit is als het gaat om werven die passagiersschepen kunnen bouwen, zoals dat in Vung Tau gebeurt. Deze werf heeft veel potentie. Het management van de Vietnamese tak zegt er in te vertrouwen dat het gaat lukken die investeerders aan te trekken”, stelt Melles tegenover de krant.

Melles stelt nog geen slapeloze nachten te hebben, maar hoopt wel snel duidelijkheid te hebben over de planning. Volgens de directeur is het nog steeds mogelijk om de schepen begin 2019 in gebruik te nemen.

Op een speciale website houdt Rederij Doeksen bij hoe ver de bouw inmiddels gevorderd is.

-- Advertentie --