Zonnepanelen

Zonnepark Hee klaar voor gebruik

Het zonnepark in Hee op Terschelling is klaar voor gebruik. Vanaf 5 mei moet het park stroom gaan leveren aan een deel van de eilanders.

Zo’n 1500 zonnepanelen zijn de laatste tijd op het dak van een schuur en in een weiland nabij Hee geïnstalleerd. Via energieleverancier Vandebron wordt de opgewekte stroom vanaf 5 mei aan zo’n 120 huishoudens op Terschelling verkocht, allemaal leden van de coöperatie Terschelling Energie (TE).

Eind vorig jaar kwam de financiering rond door onder andere de verkoop van obligaties aan leden van TE. Daarnaast is er gebruik gemaakt van eigen vermogen van de coöperatie en subsidies vanuit het Rijk.

Het zonnepark wordt op zaterdag 5 mei om 15:00 uur feestelijk geopend door de burgemeester van het eiland. Op Facebook plaatste Terschelling Energie een fotoreeks van de aanleg van het zonnepark.

Nieuwsheader: © Martin Abegglen, Flickr.com