Categorieën
Algemeen

Raft slaat om in branding Noordzee, grote inzet hulpdiensten

De hulpdiensten zijn vanmiddag massaal uitgerukt na een ongeluk met een raft op Terschelling.

Bij paal 8, West aan Zee, sloeg een raft met 10 personen aan boord om in de branding van de Noordzee. De Kustwacht schakelde hierop direct de KNRM in voor ondersteuning. De Meldkamer Noord-Nederland riep het SIGMA-team op, evenals de traumahelikopter uit Groningen, de traumahelikopter uit Amsterdam en de Waddenheli uit Leeuwarden.

Over de aard van de verwondingen is niets bekend, maar vanaf het strand zijn de verschillende helikopters ieder met een patiënt vertrokken naar de ziekenhuizen van Leeuwarden en Sneek. Twee van de drie heli’s zijn op het moment van schrijven weer op weg terug naar Terschelling, de derde gaat terug naar Amsterdam.

De overige mensen zijn opgevangen in het strandpaviljoen. In totaal was de groep met 20 man op pad, in twee rafts. Een daarvan is omgeslagen.

https://twitter.com/SGeskes/status/1044582119920459777

-- Advertentie --