Categorieën
Algemeen

Verwijdering watercrassula gestart

Deze week is begonnen met het uitroeien van de watercrassula in het duingebied rond West aan Zee en Midsland aan zee.

De watercrassula is een woekerende exoot die de bestaande natuur bedreigd. In de Grote Plak en Klein Meisterplak is de aannemer gestart met het afgraven van 40 centimeter grond. Deze grond wordt elders, gewikkeld in worteldoek, verwerkt in bestaande duinen.

Naast de twee plekken waar gestart is met de aanpak, is de plant ook aangetroffen in het Groot Meisterplak en Waterplak. Deze gebieden zijn inmiddels afgesloten en er wordt gewerkt aan een aanpak voor die locaties.

Op 11 oktober organiseert de gemeente Terschelling van 18:30 tot 21:00 uur een bijeenkomst in ET-10 over de aanpak van de watercrassula.

-- Advertentie --