Categorieën
Algemeen

WoonFriesland nieuwe eigenaar sociale huurwoningen Terschelling

Wooncorporatie WoonFriesland is de nieuwe eigenaar van de sociale huurwoningen op Terschelling.

De huidige verhuurder, De Veste uit Ommen, maakte in maart van dit jaar bekend het eiland te willen verlaten, mede doordat nieuwe wetgeving corporaties verplicht in hun eigen regio actief te zijn.

Met WoonFriesland is nu overeenstemming bereikt over de overname van 414 sociale huurwoningen en de 204 studentenkamers van de zeevaartschoolcampus. De wooncorporatie is al actief op Vlieland en Schiermonnikoog.

De Friese corporatie heeft al plannen klaarliggen voor het eiland. Zo moeten er volgens directeur Sigrid Hoekstra circa 50 nieuwe woningen bij komen om meer evenwicht te brengen op de eilander woningmarkt. Daarnaast zullen driekwart van de bestaande woningen in meer of mindere mate opgeknapt worden.

Huurders op Terschelling zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de overname. De komende tijd zullen De Veste en WoonFriesland samen optrekken, rond de jaarwisseling moet de overname volledig afgerond zijn.

-- Advertentie --