Categorieën
Algemeen

GGD opent corona testlocatie op Terschelling

GGD Fryslân opent morgen een corona testlocatie op Terschelling. Aanleiding zijn twee positief geteste jongeren die op vakantie waren op het eiland.

Volgens de GGD zijn afgelopen week twee jongeren uit Noord-Holland bij thuiskomst van vakantie positief getest op corona. De twee zaten daarvoor op camping Appelhof en de kans bestaat dat ze het virus daar opgelopen of verspreid hebben.

Volgens GGD Fryslân blijkt uit het eerste contactonderzoek dat de jongeren weinig tot geen contact hebben gehad met ouderen en andere mensen buiten de camping. Om toch snel te kunnen schakelen, wordt er morgen een corona testlocatie geopend op het eiland. Zo hoeven toeristen of eilanders niet eerst naar de wal wanneer ze klachten hebben. Het is nog niet duidelijk waar de testlocatie geopend zal worden.

De GGD roept toeristen en eilanders op zich vanaf morgen direct op de nieuwe locatie te laten testen bij klachten en de uitslag in eigen huis of accommodatie af te wachten. Ook raadt de GGD jongeren die vorige week op Appelhof waren aan, zich bij klachten te laten testen.

-- Advertentie --