Categorieën
Algemeen

Appelhof sluit eerder de deuren, inmiddels 8 besmettingen

Camping Appelhof sluit vanaf komende maandag de deuren, twee weken eerder dan gepland. Het aantal positief geteste jongeren is inmiddels opgelopen naar 8.

Naar aanleiding van het nieuws van vanmorgen, dat twee jongeren uit Noord-Holland besmet bleken met corona na een vakantie op Terschelling, laat Camping Appelhof aan Omrop Fryslân weten maandag de deuren te sluiten. “Het seizoen begint af te lopen, maar nu blijkt dat twee van onze bezoekers besmet zijn geraakt met het coronavirus, gaan we eerder dicht. Gasten worden benaderd om kosteloos te annuleren”, zegt eigenaar Geert-Jan van Dieren tegen de Omrop.

GGD Fryslân laat ondertussen weten dat het aantal jongeren dat positief is getest en eerder het eiland bezocht, inmiddels is opgelopen van 2 naar 8. De jongeren komen volgens de GGD uit het hele land.

Vanaf morgen, donderdag 13 augustus, opent de GGD een corona testlocatie op Terschelling. ET-10 te Midsland-Noord wordt daarvoor ingericht. De GGD vraagt eilanders en toeristen zich direct te laten testen bij klachten en de uitslag thuis of in de accommodatie af te wachten.

Alle jongeren die de afgelopen weken op de Appelhof verbleven zijn inmiddels aangeschreven door de GGD’s met het verzoek zich te laten testen bij milde klachten.

-- Advertentie --