Categorieën
Algemeen

Alle eilanders gevaccineerd in mei

Alle inwoners van de Friese Waddeneilanden kunnen eind mei worden gevaccineerd tegen COVID-19. Dat maakte GGD Fryslân gisteren bekend.

Volgens de GGD is op dit moment op Ameland, Vlieland en Terschelling al tussen de 25 en 30 procent van de inwoners volledig gevaccineerd, met twee prikken. Op Schiermonnikoog ligt dat percentage zelfs op 40 procent. Het gaat daarbij om ouderen en zorgmedewerkers.

Om het aantal reisbewegingen voor de eilanders zoveel mogelijk te beperken, zet de GGD mobiele prikteams in die in samenwerking met de lokale huisartsen de laatste week van mei de Friese eilanden langs gaan. Alle eilandbewoners tussen de 18 en de 60 kunnen een uitnodiging verwachten voor hun eerste prik. Er zal op de eilanden gebruik gemaakt worden van het vaccin van Pfizer.

-- Advertentie --