Categorieën
Algemeen

Werkzaamheden aan veerhaven Harlingen

Aanstaande maandag, 4 april, begint Rijkswaterstaat aan de renovatie van de veerhaven van Harlingen.

In de periode vanaf maandag tot en met januari 2024 werkt Rijkswaterstaat in fases aan het opknappen van de veerhaven in de Friese havenstad. Zo worden onder andere de terreinen opnieuw geasfalteerd en ingericht en de meerpalen, bolders en pijlers van de autobruggen geconserveerd.

Voor eind 2022 staan de auto- en voetgangersbruggen zelf op de planning, die zullen daarvoor tijdelijk verwijderd worden. Tussen juli 2022 en december 2023 vinden soortgelijke werkzaamheden ook op Terschelling plaats, op Vlieland tussen juni 2022 en maart 2024.

Rederij Doeksen geeft aan dat de werkzaamheden geen invloed gaan hebben op de dienstregeling. Wel kan het zo zijn dat een veerboot tijdelijk op een andere plek ligt, of de route om aan boord te gaan afwijkt. Op de opstelterreinen voor auto’s is er tijdelijk minder ruimte.

-- Advertentie --