Categorieën
Algemeen

Veerboot Midsland vertrekt naar Griekenland

Veerboot MS Midsland gaat een zonnig derde leven tegemoet in Griekenland. Rederij Doeksen heeft de verkoop van het reserveschip deze week afgerond.

De Midsland werd in 1974 gebouwd in Duitsland en begon het leven daar als Rheinland in dienst van de rederij AG Ems. Na 20 jaar op het Duitse Wad kwam het schip in 1994 als Midsland in dienst bij Rederij Doeksen, waar het altijd dienst heeft gedaan als extra veerboot naast de Friesland en Vlieland. Zusterschip Oost-Vlieland, gebouwd in 1970, werd in 2005 al met pensioen gestuurd naar IJsland.

Nu de twee nieuwe veerboten Willem Barentsz en Willem de Vlamingh volledig operationeel zijn, is er voor Rederij Doeksen na 27 jaar geen noodzaak meer om de Midsland aan te houden. Het inmiddels flink verouderde schip is verkocht aan het Griekse Atlantides Shipping, waar het dienst gaat doen in de omgeving van Athene.

Een afscheidstocht op het schip zit er al niet meer in, volgens Omrop Fryslân is de verkoop eerder deze week definitief gemaakt en wordt de Midsland door een Griekse bemanning inmiddels al voorbereid op vertrek. Volgens Doeksen-directeur Dirk Spoor zal het schip binnen enkele dagen al uit Harlingen vertrekken.

Midsland en Friesland

Edit, zondag 25-04

De Midsland is zaterdagmiddag, onder de vlag van Togo, begonnen aan de reis naar Griekenland. De reis is te volgen via AIS.

-- Advertentie --