Categorieën
Algemeen

Koninklijk Paar in mei naar Terschelling

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen begin mei een bezoek aan de Waddeneilanden, waaronder Terschelling. Dat heeft het Koninklijk Huis vandaag bekendgemaakt.

Het Koninklijk Paar bezoekt op dinsdag 9 en woensdag 10 mei alle vijf de Nederlandse Waddeneilanden. Het bezoek staat in het teken van de leefbaarheid op de Waddeneilanden en de complexiteit van de vraagstukken die daarbij een rol spelen

Koning Willem-Alexander was in maart 2019 voor het laatst op het eiland, al was zijn bezoek toen onaangekondigd.

De aankomende tour start op dinsdag 9 mei eerst op Texel en Vlieland, waarna het Koninklijk Paar richting Terschelling komt. Na aankomst op het eiland spreekt het paar eerst met vrijwilligers van de KNRM in het boothuis op West, onder andere over de heftige gebeurtenissen van oktober vorig jaar.

In de avonduren wonen de Koning en Koningin een voorstelling van Tryater bij, in het kader van Oerol dat in juni weer het hele eiland onderdompelt in theater, kunst en muziek.

Op woensdagochtend 10 mei spreekt het Koninklijk Paar op het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) met studenten en docenten van de zeevaartschool en krijgen zij uitleg over de verschillende simulatoren in het pand.

Daarna volgt, ook op het MIWB, een ontmoeting met het Omgevingsberaad Waddengebied. Dit bestaat uit vertegenwoordigers van overheden, wetenschap en verschillende sectoren als natuur- en milieuorganisaties, visserij, landbouw, toerisme en zet zich in voor een duurzame ontwikkelingen van het Waddengebied.

Na het ochtendprogramma verlaat het Koninklijk Paar Terschelling weer om de tour voort te zetten op Ameland en Schiermonnikoog.

Foto: ©RVD

-- Advertentie --