Categorieën
Algemeen

Weerfotograaf Sytse Schoustra overleden

De bekende Terschellinger fotograaf Sytse Schoustra is gisteren op 71 jarige leeftijd overleden, zo maakt zijn familie vandaag bekend op social media.

Schoustra was vooral bekend als uitbater van Het Wakend Oog op West en zijn dagelijkse updates met prachtige natuur- en weerfoto’s op social media. Ook in de nieuwsberichten van Skylgenet en het Twitteraccount kwamen zijn foto’s de afgelopen 16 jaar met grote regelmaat voorbij.

Kijkers van het NOS Journaal en RTL Nieuws werden ook geregeld getrakteerd op één van Schoustra’s foto’s rondom het weerbericht.

Schoustra kreeg afgelopen februari te horen dat hij een zeer agressieve vorm van ALS had, hier gaf hij vorige week nog een interview over aan RTL Nieuws.

Zijn laatste weerfoto op Twitter was te zien op 20 april, toen gaf Schoustra al aan grote moeite te hebben met het bedienen van zijn camera.

Op zijn Twitteraccount werd vandaag een foto van Het Wakend Oog geplaatst, waar de vlag halfstok hangt. ‘De laatste foto is geschoten’, schrijft zijn familie.

-- Advertentie --