Categorieën
Algemeen

Vermiste visser mogelijk in België

De vermiste visser, waarna gisteren met man en macht gezocht werd, is mogelijk gesignaleerd in zijn thuisland België. Dat meldt de politie Fryslân op Twitter.

Gistermorgen om 08:00 werd door een kotter melding gemaakt van een vermist bemanningslid. De 36-jarige Belg zou het laatste gezien zijn tussen de eilanden Vlieland en Terschelling. De politie liet gisteren al weten de laarzen en het oliepak van de man in zijn hut aangetroffen te hebben. Wel was zijn bagagetas verdwenen. De kapitein van de FD-281 (Kornelis Jan), Albert Koffeman uit Urk, liet zowel aan Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant weten dat er een brief van de man was aangetroffen in de hut.

Vanmorgen liet de politie weten na onderzoek aan boord van de kotter geen sporen van een misdrijf te hebben gevonden. Om één uur vanmiddag liet de politie Fryslân op Twitter weten berichten binnen gekregen te hebben dat de man in thuisland België gesignaleerd is. De man heeft geen vast woonadres. De politie trekt de berichten na om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen.

Update 17:00

De politie kan inmiddels met vrij veel zekerheid zeggen dat de man zaterdag naar België is vertrokken. Zijn exacte verblijfplaats is nog onbekend, de politie heeft de man ook nog niet gesproken. Er wordt een onderzoek ingesteld door de recherche.

-- Advertentie --