Categorieën
Algemeen

Bezwaren tegen herbouw badhotel Midsland

De gemeente Terschelling heeft vergunning verleend voor de bouw van een nieuw badhotel in Midsland aan Zee. Omwonenden maken bezwaar, schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

De vergunning voor de bouw van het nieuwe hotel is “van rechtswege” verleend. Eigenaren van vakantiehuisjes, maar ook Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat zijn overvallen door deze mededeling en beraden zich op bezwaar tegen de plannen.

“Dat de vergunning nu van rechtswege is verleend, betekent niet anders dan dat de gemeente heeft zitten slapen, de termijnen heeft laten verlopen en dat de aanvragers daarom de vergunning hebben gekregen”, stelt Paul Bockholts in de Leeuwarder namens de bezwaarmakers.

De huisjeseigenaren hebben naar eigen zeggen vorig jaar al aan de bel getrokken. Magazine Quote besteedde vorig jaar ook aandacht aan het nieuwe hotel. De huiseigenaren hebben daarna echter niets meer gehoord van de gemeente.

“Nu lazen we dat de vergunning is verleend en dat wij tot 11 augustus de tijd hebben om nog te reageren. Dat is zeer onzorgvuldig handelen door de gemeente”, aldus Bockholts. “Waren we hier niet toevallig geweest, hadden we het niet eens gezien”.

Midslander Iemke Rijf is de bedenker van het plan. Zijn opa liet op dezelfde plek in 1935 het Badhotel bouwen. De Duitsers braken het echter in 1943 af, waarna het nooit meer herbouwd is. Rijf heeft nu een nieuw ontwerp laten maken dat lijkt op het origineel.

Foto Leeuwarder Courant 02-08:
Badhotel Midsland

Badhotel Midsland oud

Badhotel Midsland oud

De bezwaarmakers vinden dat het nieuwe hotel niet in het gebied past en ook niet voldoet aan het Streekplan, de ecologische hoofdstructuur, de provinciale verordening Ruimte, Natura 2000 en het bestemmingsplan.

Stichting Ons Schellingerland

De Stichting Ons Schellingerland (SOS) liet eerder deze week al weten ontevreden te zijn over de manier waarop de gemeente Terschelling tegenwoordig omgaat met bouwvergunningen.

De stichting vindt dat de procedures rondom het badhotel in Midsland en de nieuwe zorginstelling in Formerum niet juist zijn doorlopen.

“Het gaat hier om projecten die maatschappelijk en planologisch nog ter discussie staan en waarschijnlijk in strijd zijn met het bestemmingsplan en de goede smaak”, stelde de SOS eerder deze week in de Leeuwarder Courant.

-- Advertentie --