Categorieën
Algemeen

Fryslân: geen nieuwe gasboringen in provincie

De provincie Fryslân wenst niet meer mee te werken aan het opsporen of winnen van gas in de provincie. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

Volgens de krant heeft het provinciebestuur van Fryslân een brief verstuurd aan bedrijven die op dit moment al gas winnen in de provincie of dat willen gaan doen.

Op het provinciehuis in Leeuwarden wapperde donderdag naast de Friese vlag ook een Groninger vlag. Fryslân zegt hiermee solidair met de Groningers te zijn, die vandaag protesteerden in Den Haag.

“Door Provinciale Staten van Fryslân is aangegeven dat er geen nieuwe gaswinningen mogen plaatsvinden in Fryslân. Daarom wappert op deze dag, naast de Friese vlag, de vlag van provincie Groningen voor het provinciehuis in Leeuwarden”, aldus de website van de provincie.

Het nieuwe standpunt van het provinciebestuur zou betekenen dat ook de geplande gaswinning op Terschelling door Tulip Oil geen doorgang kan vinden.

De actiegroep gasTvrijTerschelling roept eilanders op vrijdag om 13:00 naar de haven te komen om mee te doen aan een protestmars tegen de gaswinning.

-- Advertentie --