Categorieën
Algemeen

Beslaglegging Dellewal afgewezen

WestCord Hotels mag geen beslag leggen op grond aan de Dellewal. Dat heeft de rechtbank besloten.

In februari 2014 werd duidelijk dat Harry Westers, eigenaar van WestCord Hotels, beslag had laten leggen op de grond. Ook dreigde hij met schadeclaims rond de €1 miljoen.

De reden voor deze actie was het geschil tussen WestCord en de Gemeente Terschelling. De gemeente is eigendom van de grond aan de Dellewal, maar wil deze om financiële redenen graag kwijt.

Volgens Westers waren de gemeente en WestCord al in een ver gevorderd stadium over de aankoop van de grond. Westers zou zijn Hotel Schylge daar uitbreiden.

Door enkele eilanders werd echter de Stichting Natuurherstel Baai Dellewal opgericht, die middels crowdfunding wil proberen de grond van de gemeente te kopen en te behouden als natuur.

Op basis van die ontwikkelingen zette de gemeente de onderhandelingen met WestCord over de grond stil, vanwege ‘maatschappelijke onrust’. Als reactie daarop legde Westers beslag op de grond.

Gisteren heeft de rechtbank het verzoek van Westers afgewezen. Lees de volledige uitspraak hier.

In oktober vorig jaar liet Stichting Baai Dellewal weten een subsidieaanvraag bij het Waddenfonds uit te stellen tot na een uitspraak van de rechter. De kans is nu dus groot dat de stichting deze subsidieaanvraag weer op wil gaan pakken.

WestCord Hotels heeft 3 maanden de tijd om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

-- Advertentie --