Gaswinning Terschelling

Protestlied tegen gaswinning Terschelling

De actiegroep GasTvrijTerschelling en de Mannen van Hee hebben gisteravond een protestlied opgenomen tegen gaswinning op Terschelling.

Tulip Oil wil graag naar gas gaan boren onder Terschelling. Eilanders en mensen die zich betrokken voelen bij het eiland, zijn fel tegen deze plannen. De gemeenteraad sprak zich eerder al uit tegen de plannen. Ook is er een petitie, die inmiddels 16,5 duizend keer getekend is.

Gisteren heeft de actiegroep GasTvrijTerschelling samen met de Mannen van Hee een protestlied opgenomen. Naast de Mannen van Hee, die initiatiefnemer waren van het lied, zongen zo’n 100 mannen en vrouwen mee.

De Mannen van Hee en GasTvrijTerschelling gaan het nummer uitbrengen op CD. Onderstaand een fragment van Terschellingfilm gemaakt tijdens de opname van het lied.