Tiger-bunker

Schade aan Tiger-bunker door kampvuur

Eén van de recentelijk uitgegraven Tiger-bunkers op Terschelling heeft vorige week schade opgelopen door vuurtjestokers. Dat schreef Omrop Fryslân.

Tiger is een door de Duitse bezetters in de Tweede Wereldoorlog gebouwd radarstation in de duinen boven West-Terschelling. In het complex waren meer dan 90 onderkomens gerealiseerd. Het station was voorzien van antennes en afweergeschut. Enkele foto’s vind je op de website van Schylge myn Lântse.

Na de oorlog is het complex, net als veel andere bunkers op de Wadden, onder het zand verdwenen. De laatste jaren wordt door vrijwilligers hard gewerkt om het hele complex weer op te graven.

De Stichting Bunkerbehoud Terschelling is al ver gevorderd met het opgraven en herstellen van het complex. Uiteindelijk moet het ook opengesteld worden voor het publiek.

Vorige week is er een vuurtje gestookt op één van de bunkers. Daarbij is een betonnen schuttersput geknapt. De ringen van deze put moeten nu vervangen worden.

De politie heeft aangegeven tijdens hun ronde vaker langs de bunkers te rijden. Bunkers zijn een populaire plek om een vuurtje te stoken.