Categorieën
Algemeen

Waarom hebben we nog vuurtorens?

Waarom hebben we nog ouderwetse vuurtorens met een lamp? In de tijd dat zelfs de simpelste mobieltjes op meters nauwkeurig kunnen bepalen waar we zijn?

Dat is een vraag die in de nieuwste editie van de Quest gesteld wordt. Er zijn nog 29 actieve vuurtorens in Nederland, waarvan er drie bemand zijn. Maar zijn ze nog nuttig?

Om antwoord te vinden op de vraag bezocht het blad de oudste en één van de bekendste torens van Nederland, de Brandaris. Quest sprak met ‘nautisch verkeersleider’ (want vuurtorenwachters bestaan niet meer) Nicolette van Berkel over haar werk op de Brandaris.

Een leestip dus, want het is een artikel met prachtige foto’s vanaf de Brandaris. De Quest is uiteraard te koop bij alle bekende verkooppunten van kranten en tijdschriften, maar het artikel is ook los te krijgen via Blendle. Daar kost het item €0,49. Bij het aanmaken van een account krijg je direct al €2,50 tegoed gratis.

Vorig jaar was Skylgenet.nl te gast bij de heropening van de compleet gerenoveerde Brandaris. In het artikel over deze heropening vind je ook een fotoreeks vanaf de toren.

-- Advertentie --