Categorieën
Algemeen

Bouwplannen Segesta voor de rechter

Er is onduidelijkheid ontstaan over de bouwplannen van projectontwikkelaar Segesta aan het Groene Strand, schrijft de Leeuwarder Courant.

Begin deze maand werd duidelijk dat de projectontwikkelaar een omgevingsvergunning gekregen heeft voor nieuwbouw op het ‘B&Y-terrein’ aan het Groene Strand. Het betreft enkele bedrijfsloodsen met een oppervlak van 1100m² en een hoogte van 14 meter.

De actiegroep ‘Help Terschelling!’, die een petitie startten tegen eerdere plannen van Segesta, is fel tegen de plannen. Begin deze maand liet de groep al weten een bezwaarschrift ingediend te hebben bij de gemeente, maar ook een verzoek om tot schorsing van de aanvang van de bouwwerkzaamheden te besluiten bij de rechtbank Noord-Nederland.

Richard Gorter van Help Terschelling reisde deze week af naar de bestuursrechter in Groningen om de bouw te stoppen. Hij wilde het antwoord van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Terschelling niet afwachten.

“Van makelaars hoorden we dat de bouw spoedig begint. De eerste huurders zijn er al”, stelt Gorter in de Leeuwarder Courant. Volgens Segesta en de gemeente is dat onzin. Er zou nog niet eens een sloopmelding van de huidige panden gedaan zijn.

“Er is geen enkele reden voor spoed”, stelt advocaat van Segesta Niemeijer in de krant. De rechter doet over twee weken uitspraak.

-- Advertentie --