Categorieën
Algemeen

Eilanders krijgen inspraak in nieuwe veerboot

Rederij Doeksen nodigt eilanders uit mee te praten over het nieuwe schip voor de veerdienst Harlingen-Terschelling, laat de rederij weten. In 2018 moet de Friesland vervangen worden door een nieuw schip.

Alle eilanders ontvangen deze week per e-mail een uitnodiging om deel te nemen aan een enquête van Rederij Doeksen. Door het invullen van de vragenlijst kan deze groep zeer frequente gebruikers van de veerdienst zijn inbreng geven op allerlei gebieden.

Eerder al konden medewerkers van Doeksen hun input leveren. Paul Melles, directeur van Rederij Doeksen, vindt het essentieel dat ook zij meedenken over het nieuwe schip. “Onze medewerkers zijn door hun dagelijkse werkzaamheden natuurlijk bij uitstek op de hoogte van wat er goed is en wat er aan boord verbeterd zou kunnen worden. Logistiek, indeling, interieur. Op allerlei vlakken hebben wij naar hun ideeën gevraagd en die ook gekregen. Want we bouwen een schip voor de toekomst, dat efficiënt en gastvriendelijk moet zijn!”

Alle reacties op zowel de interne als eilander enquête worden verwerkt door een projectteam van de rederij, die speciaal voor de bouw van het nieuwe schip is samengesteld. De verwachting is dat dit najaar, nadat het bestek is afgerond, de aanbesteding voor het nieuwe schip zal starten. Het nieuwe schip zal gaan varen op LNG (Liquefied Natural Gas) en is daarmee de eerste veerboot op die brandstof in Nederland.

-- Advertentie --