HT-race Houtman

Uitslag HT-race 2015

Afgelopen vrijdag werd de 41ste editie van de loodzware Harlingen-Terschelling (HT) sloeproeirace gehouden. Gisteravond werd de uitslag bekendgemaakt in de feesttent op het haventerrein te West-Terschelling.

Aan de start verschenen vrijdag 131 sloepen, zowel dames als heren. De weersomstandigheden waren goed te noemen. De race zelf verliep dan ook redelijk vlekkeloos en de organisatie was tevreden. De KNRM moest éénmaal in actie komen voor een roeister. Zij werd niet lekker door een ijzertekort en moest van boord gehaald worden. Alle 131 sloepen kwamen uiteindelijk wel over de finish.

De organisatie vroeg dit jaar om een bijdrage voor de KNRM, die het evenement al sinds jaar en dag begeleid en de deelnemers waar nodig direct te hulp schiet. Deze oproep resulteerde uiteindelijk in een cheque van €1500 voor de reddingmaatschappij.

Voor de eilander roeiteams was het een succesvolle editie van de HT. Zowel in het heren- als in het damesklassement won een Terschellinger roeiploeg. De top drie is als volgt:

#HerenDames
1Gouteyck (WBS-Mammoet), West-TerschellingWest-Arvada (West-Arvada), Terschelling
2Arad (Terschelling Recreatie), TerschellingBenwyvis (Benwyvis), West-Terschelling
3Albatros (Heren d’lsela in de Albatros), ZwollePulp Fiction (IJsselmeerminnen), Makkum

De volledige (voorlopige) uitslag vind je hier.

Onderwerpen
 ,
-- Advertentie --