Categorieën
Algemeen

Gemeente stelt extra geld beschikbaar voor zomerbewaking

Het college van de gemeente Terschelling heeft besloten extra geld beschikbaar te stellen voor de zomerbewaking op het eiland. Het gaat om €10.000 extra.

Dit bedrag komt bovenop de jaarlijkse structurele bijdrage van €20.000 door de gemeente aan het bewakingsproject. Door deze extra middelen hoeven de ondernemers uit Midsland en omstreken en West-Terschelling dit jaar niet meer zelf bij te dragen aan de zomerbewaking.

Het totale bedrag voor bewaking komt dit jaar ongeveer €6.000 lager uit dan dat er vorige jaren is bijgedragen door de ondernemers en de gemeente samen. Daarom wordt de bewaking aankomende zomer ook iets beperkt. In overleg met de ondernemers en politie is een rooster gemaakt, waarbij ook rekening is gehouden met de ervaringen van vorig jaar.

Op West-Terschelling zal er van donderdag t/m zondag dagelijks 4 uur bewaking zijn (met twee man). Dit is één dag minder dan vorig jaar. In Midsland blijft er zeven dagen per week bewaking (4 uur per dag, 2 man). Dit is één uur korter dan vorig jaar. Daarnaast is er afgesproken om de stranden van Midsland en Formerum aan Zee te bewaken als dit noodzakelijk blijkt. Dit zal onder meer sterk van het weer afhangen.

Elke vrijdag vindt er overleg plaats tussen politie, gemeente en bewaking. Als hieruit blijkt dat er extra inzet nodig is, is daarvoor nog geld beschikbaar. De politie heeft toegezegd om overdag ook op of bij het strand op alcohol te gaan controleren, waar nodig bijgestaan door de Boa’s die de gemeente bovenop de bewaking inhuurt.

-- Advertentie --