Categorieën
Algemeen

PBT wil klokkenluidersdossier naar rekenkamer sturen

Het klokkenluidersdossier op Terschelling blijft Plaatselijk Belang bezighouden. De partij wil dat de gezamenlijke rekenkamer voor de Wadden het dossier onderzoekt, schrijft de Leeuwarder Courant.

Op het eiland speelt inmiddels al geruime tijd een klokkenluiderszaak rondom de jaarrekening van 2011. Er zou een bedrag van €300.000 weggewerkt zijn in die begroting.

De ambtenaar die dit vermoeden uitte verliet uiteindelijk het eiland met, zo bleek later, 155.000 euro zwijggeld van de gemeente.

Met name Plaatselijk Belang Terschelling (PBT) doet er sindsdien vanalles aan om het dossier op tafel te krijgen en verder te onderzoeken. Het college en, destijds, burgemeester Bats besloten echter dat het dossier vertrouwelijk was en de zaak voldoende onderzocht. Ondanks kritiek van de accountant die het onderzoek deed.

Volgens de Leeuwarder Courant heeft PBT nu de gezamenlijke rekenkamer van de Wadden gevraagd het dossier alsnog te onderzoeken. De partij zegt nog steeds geen vertrouwen te hebben in het huidige college en was dan ook de enige die recent niet instemde met de jaarrekening van 2014.

-- Advertentie --