Categorieën
Algemeen

Spathoek nog altijd niet verkocht

Motorschip Spathoek, de ex-veerboot van Rederij EVT (Eigen Veerdienst Terschelling) is nog altijd niet verkocht. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

Toen Rederij Doeksen na het beëindigen van de ‘veerbootoorlog‘ de EVT uitkocht, kreeg het de Spathoek erbij. Doeksen hield het schip nog tot eind september vorig jaar in de vaart, maar verhuisde het daarna naar Lauwersoog.

Sindsdien ligt het schip in die haven te koop. Doeksen twijfelde nog of zij het schip zouden inzetten in de periode dat vrachtschip Noord-Nederland zou worden omgebouwd tot passagiersschip, maar die vlootplannen zijn gewijzigd.

Doeksen-directeur Paul Melles zegt in de Leeuwarder Courant dat er geregeld kijkers zijn voor het schip, maar dat er nog geen deal heeft plaatsgevonden. De vraagprijs wil Melles niet noemen.

“Je kunt denken aan ondernemers die er een partyschip van willen maken, of een veerdienst natuurlijk. Het is een mooi schip met een stevig casco”, zegt de directeur tegen de krant.

Doeksen hoopt het schip voor september te kunnen verkopen. Dan komt ook de huidige ligplaats in Lauwersoog te vervallen, vanwege geplande uitbreiding.

-- Advertentie --