Categorieën
Algemeen

Bruinvis Bendert weer terug in zee

Bruinvis Bendert, die begin dit jaar gewond aanspoelde op Terschelling, is gisteren weer teruggebracht naar zee. Dat laat SOS Dolfijn weten.

In januari van dit jaar spoelde een bruinvis aan op het Terschellinger strand. Het dier bleek aangevallen door een zeehond, iets wat veel vaker voorkomt.

Stichting SOS Dolfijn werd ingeschakeld en nam het beest mee naar het Dolfinarium in Harderwijk, waar het de afgelopen maanden intensief verzorgd is. Naast de verwondingen aangebracht door de zeehond, bleek Bendert meer medische problemen te hebben, onder andere bloedarmoede en een longworminfectie.

Gisteren is Bendert vanuit Harderwijk met de dolfijnenambulance naar de haven van Lauwersoog vervoerd. Vanaf daar zijn ze verzorgers met een schip de Noordzee opgevaren, waar ze de bruinvis boven de Waddeneilanden vrij hebben gelaten.

Volgens SOS Dolfijn zwom Bendert rustig weg en verdween al snel uit het zicht. Bruinvissen zijn solitaire dieren en hoeven niet teruggezet te worden in een groep met soortgenoten.

Vrijlating Bendert

-- Advertentie --