Categorieën
Algemeen

SOS naar rechter om badhotel Midsland aan Zee

De Stichting Ons Schellingerland (SOS) stapt naar de rechter vanwege de kwestie rond het nieuwe badhotel in de duinen van Midsland aan Zee. Dat meldt Omrop Fryslân.

Gisteren werd duidelijk dat de gemeente Terschelling alsnog een vergunning afgeeft voor het nieuwe hotel, ondanks bezwaren van naast de SOS ook omwonenden en Rijkswaterstaat. De gemeente vond, na een paar aanpassingen, dat de bouwplanning voldeden aan alle eisen.

Aan Omrop Fryslân laat SOS weten het niet eens te zijn met de gemeente. Volgens de stichting lopen de bezwaarprocedures officieel nog en kan de gemeente dus nog geen beslissing nemen. De stichting hoopt binnen zes weken haar gelijk te halen bij de rechtbank in Leeuwarden. Indien nodig stappen zij ook naar de Raad van State.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de Stichting Ons Schellingerland naar de Raad van State stapt om geplande nieuwbouw. Dit gebeurde ook bij de nieuwbouwplannen voor de zeevaartschoolcampus.

-- Advertentie --