Categorieën
Algemeen

Badhotel Midsland aan Zee mag er komen

Het nieuwe Badhotel in Midsland aan Zee mag er komen. De gemeente Terschelling heeft laten weten de omgevingsvergunning te verstrekken.

Een jaar geleden bleek dat er, van rechtswege, een bouwvergunning verleend was voor een nieuw Badhotel in de duinen van Midsland aan Zee. Het idee kwam van Iemke Rijf, wiens opa in 1935 op dezelfde plek een badhotel liet bouwen. Dat werd in 1943 door de Duitsers afgebroken en nooit herbouwd.

Het bestemmingsplan voor de locatie is echter nooit aangepast, waardoor nieuwbouw mogelijk bleef. Huisjeseigenaren, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer werden overvallen door de toekenning van de bouwvergunning.

Huisjeseigenaren, Stichting Ons Schellingerland, Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat tekenden uiteindelijk ook bezwaar aan tegen de plannen. Huisjeseigenaren vonden het hotel te groot, Rijkswaterstaat vreesde voor aantasting van de primaire waterkering van het eiland.

Vandaag liet de gemeente Terschelling weten de omgevingsvergunning toch te verlenen. “De adviescommissie voor de bezwaarschriften heeft hierover gemotiveerd advies richting het college verstrekt. Het college heeft het besluit heel zorgvuldig in heroverweging genomen en na relevante aanpassingen in het bouwplan, die tegemoet komen aan een aantal van de bezwaren, acht zij het bouwplan nu in overeenstemming met de beheersverordening”, aldus een bericht op de gemeentewebsite.

“Het beoogde bouwwerk en het gebruik ervan zijn inmiddels in overeenstemming met de beheersverordening, de gemeentelijke bouwverordening, het bouwbesluit en het horecabeleid en voldoet aan de redelijke eisen van welstand. Omdat het bouwplan voldoet aan deze criteria, is de vergunning verleend en worden de bezwaren ongegrond verklaard, dan wel is in het bouwplan tegemoet gekomen aan de bezwaren.”

De bezwaarmakers hebben nog wel de mogelijkheid in beroep te gaan tegen de beslissing bij de rechtbank.

Badhotel Midsland

Badhotel Midsland oud

Badhotel Midsland oud

-- Advertentie --