Gaswinning Terschelling

Nieuwe motie Tweede Kamer moet gaswinning Terschelling blokkeren

Verschillende leden van de Tweede Kamer gaan een nieuwe poging doen de gaswinning op Terschelling tegen te houden.

Het Nederlandse Tulip Oil wil boren naar gas op en rond Terschelling, maar bewoners, liefhebbers en natuurorganisaties zijn fel tegen. Mede door de grote tegenstand staan de plannen voorlopig even in de koelkast.

Ondertussen doet de Tweede Kamer een nieuwe poging de plannen definitief te stoppen. Begin september werd dit al geprobeerd, maar omdat verschillende partijen verschillende moties indienden en elkaar niet steunden, kwam er geen meerderheid.

Na de herfstvakantie stemt de Tweede Kamer over een nieuwe motie, ditmaal met grotere steun. De nieuwe motie is ingediend door Jan Vos van de PvdA, Stientje van Veldhoven van D66, Esther Ouwehand van de PvdD en Liesbeth van Tongeren van GroenLinks.

Motie Over Het Niet Winnen Van Gas Bij Terschelling