Categorieën
Algemeen

50.000 handtekeningen tegen gaswinning Terschelling

De actiegroep Gas(T)vrijTerschelling heeft inmiddels 50.000 handtekeningen verzameld tegen het winnen van gas op Terschelling. Dat meldt Omrop Fryslân.

Het Nederlandse Tulip Oil heeft plannen om naar gas te winnen op Terschelling, een voornemen dat op veel weerstand van het eiland kan rekenen. Inmiddels zou de actiegroep Gas(T)vrijTerschelling dus al 50.000 handtekeningen verzameld hebben. De online petitie staat ook nog steeds open, die is goed voor iets meer dan 19.000 handtekeningen.

De plannen van Tulip Oil staan overigens in de ijskast, het bedrijf werkt er momenteel niet aan. Mede door alle protesten vanaf het eiland, besloot minister Kamp eerder dit jaar zijn beslissing in ieder geval tot 2016 uit te stellen. “Als de minister wanneer ook maar het dossier weer oppakt, gaan wij er vermoedelijk wel mee verder”, liet de woordvoerder van Tulip eerder weten aan de Leeuwarder Courant.

Ook aan de MER (milieueffectrapportage) die verplicht is voor het verkrijgen van een vergunning, wordt voorlopig niet gewerkt. Maar de plannen zijn volgens het oliebedrijf niet volledig van de baan. De actiegroep hoopt dat van uitstel wel degelijk afstel komt, maar zit tot die tijd niet stil.

Minister Kamp wacht namelijk tot de nieuwe Mijnbouwwet van kracht wordt. Zelf verwacht hij dit komende winter af te kunnen ronden, waarna hij de aanvraag van Tulip Oil alsnog zal toetsen. Gas(T)vrijTerschelling zegt zich in de komende tijd zo veel mogelijk te bemoeien met de totstandkoming van die nieuwe mijnbouwwet.

-- Advertentie --