Categorieën
Algemeen

Partijen akkoord over zeevaartschoolcampus, gereed in 2017

De gemeente Terschelling, woningstichting De Veste en de NHL zijn akkoord over de nieuwbouw van de zeevaartschoolcampus op het eiland. De campus moet in september 2017 openen.

Eerder vandaag werd duidelijk dat de partijen opnieuw bijna akkoord waren, maar vanavond meldt de gemeente dat de handtekeningen daadwerkelijk gezet zijn.

Aan het realiseren van de nieuwe campus is een lang en stroef verlopend proces vooraf gegaan. Zo zorgde een zaak bij de Raad van State voor veel vertraging. Ook dreigde de zeevaartschool een paar jaar geleden te vertrekken van het eiland.

Maar volgende week begint de gemeente dan toch eindelijk met het bouwrijp maken van de beoogde locatie, onder andere door het kappen van bomen en het verplaatsen van orchideeën. Hiervoor zijn de benodigde vergunningen al binnen.

“Aan de nieuwe campus is een langdurige en zorgvuldige voorbereiding vooraf gegaan. De Veste, de NHL en de gemeente Terschelling zijn daarin een partnership aangegaan voor de realisatie van de campus. Zo heeft de gemeenteraad al in 2013 ingestemd met een nieuw bestemmingsplan en een beeldkwaliteitplan die de bouw van de campus mogelijk maken.”

“Nu alle handtekeningen gezet zijn, kan woningstichting De Veste de campus gaan bouwen. De NHL zal verder investeren in het maritiem onderwijs op Terschelling, onder andere door middel van een forse investering in de onderwijsfaciliteiten van het Maritiem Instituut”, aldus de gemeente.

De nieuwe campus moet op 1 september 2017, de start van een nieuw collegejaar, de deuren openen voor de zeevaartschoolstudenten.

-- Advertentie --