Categorieën
Algemeen

Beheerder CNL stapt op

De beheerder van het Centrum voor Natuur en Landschap (CNL) op West, Piet Lautenbach, stapt op. Hij ziet het niet meer zitten, zo schrijft de Leeuwarder Courant.

De situatie rondom de toekomst van het CNL is al jaren onzeker. Zo dreigde er sluiting, doordat de subsidiekraan dicht moest. Na veel protest kon het centrum uiteindelijk nog even open blijven.

Maar beheerder Lautenbach ziet het niet meer zitten, zo zegt hij vandaag in de Leeuwarder Courant. “Er is voor het CNL een soort sterfhuisconstructie ontstaan waaraan ik niet wens mee te werken. Ik heb na 38 jaar ontslag genomen. Ik wil niet eindigen als veredelde kaartjesverkoper”.

Het valt de beheerder zwaar dat de gemeente Terschelling maar geen definitieve besluiten neemt over de toekomst van het centrum. Er zijn nog steeds plannen om voor het CNL ook een plekje te reserveren in de Tonnenloods, maar dat verloopt stroef.

De gemeente heeft nog altijd de ambitie om de nieuwe Tonnenloods in 2018 te openen, maar Lautenbach heeft er geen vertrouwen meer in. “De toeristenbelasting gaat steeds omhoog, maar voor het CNL en het zwembad is geen geld meer”, zegt hij in de krant.

Een nieuwe beheerder voor het Centrum Natuur en Landschap op West is nog niet gevonden. “De vissen kunnen natuurlijk ook wel door een vrijwilliger worden gevoerd”, zegt Lautenbach tegen de Leeuwarder Courant. “Maar als er een pomp kapot gaat, is er al een probleem. Bellen ze van het museum op om hulp, dan sta ik direct op de stoep; bellen ze van het gemeentehuis dan geef ik niet thuis”.

-- Advertentie --