Categorieën
Algemeen

Interview zeehondenredder Hessel (NRC)

“Het voelde alsof ze me in het water gooiden en mijn hoofd onder water hielden tot ik stikte, terwijl ze zelf de andere kant op keken”, dat zegt Terschellinger zeehondenredder Hessel Wiegman vandaag in NRC. De krant publiceert iedere maandag een interview met mensen met een bijzonder verhaal.

Het interview van vandaag is naar aanleiding van de recente gebeurtenissen op het eiland. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit nam tien zeehonden in beslag bij Wiegman. Hij kon vervolgens rekenen op veel steun uit het hele land, wat hem naar eigen zeggen veel goed heeft gedaan.

“De inspecteurs zeiden dat ze niet twijfelden aan mijn goede bedoelingen. Ze wilden de regels handhaven. Je moet je aan het protocol houden. Het pro-to-col. Dan voel je je toch een misdadiger”, zegt hij tegen de krant.

Het uitgebreide interview is te vinden op de website van NRC. Het artikel is eventueel ook te lezen op Blendle (€0,19).

-- Advertentie --