Categorieën
Algemeen

Oerol krijgt nieuwe muziekprogrammeurs

Oerol heeft drie nieuwe muziekprogrammeurs aangetrokken. Het nieuwe team wil de rol van muziek binnen het festival vergroten.

Peter Dijkstra, Eva van Netten en Peter Reen gaan Oerol ondersteunen in het programmeren van muziek op het festival. Daar beginnen ze deze editie al mee. Ze zijn onder andere van plan meer variatie aan te brengen en uit te breiden met muzieksoorten als Afrikaans, gypsy en jazz.

“De muziek op Oerol heeft een algemeen, feestelijk karakter. Zo zal het deze editie ook zijn, maar in 2017 en 2018 wil ik meer variëren”, zegt Dijkstra tegen het Dagblad van het Noorden. Komende editie worden, net als vorig jaar, zes curatoren de baas over De Betonning op West, waaronder een groep van The Great Wide Open (Vlieland).

De drie programmeurs hebben de ambitie de muziek op het festival een belangrijkere rol te geven, nu is deze meer aanvullend. “We willen meer multidisciplinair in plaats van naast elkaar werken, en op zoek gaan naar cross-overs”, stelt Dijkstra in het Dagblad.

Vorig jaar voelde Camping de Kooi, waar tijdens Oerol altijd veel muziek was, zich gedwongen te stoppen met het eigen podium.

-- Advertentie --