Categorieën
Algemeen

Omgevingsvergunning zeevaartschoolcampus verleend

De omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van de zeevaartschoolcampus op Terschelling is verleend. Dat laat bouwer Koopmans Bouwgroep weten.

Na jaren planvorming, discussie en onenigheid werd november vorig jaar eindelijk groen licht gegeven voor de nieuwbouw van de campus voor het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op het eiland. De huidige campus voor zeevaartschoolstudenten van de NHL, waar het MIWB onder valt, voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen en verkeerd inmiddels ook in mindere staat.

De nieuwe campus, in het bos tegenover de zeevaartschool, zal ruimte bieden aan 204 studentenkamers verspreid over vier gebouwen. Daarnaast komt er een gebouw met studieruimte, fitnessgelegenheden en een bar. Bovenop dat algemene gebouw wordt een sportveld gerealiseerd.

Koopmans, die begin februari de opdracht gegund kreeg, laat vandaag weten dat de omgevingsvergunning voor de bouw van het complex deze week verleend is. Daarmee is de weg definitief vrij om te starten met de bouw.

Het bouwterrein is inmiddels bouwrijp gemaakt en de ontgravingswerkzaamheden voor de fundering van de campus is gestart. Het is de bedoeling dat de studenten in september 2017, bij aanvang van het nieuwe collegejaar, hun nieuwe onderkomen kunnen betrekken.

-- Advertentie --