Categorieën
Algemeen

Openbaar vervoer Wadden scoort goed

Het openbaar vervoer op de Wadden scoort goed in de OV-Klantenbarometer 2015, een landelijk onderzoek van CROW. Schiermonnikoog eindigde op één.

De OV-Klantenbarometer onderzocht de tevredenheid over het openbaar vervoer 69 gebieden in Nederland door middel van enquêtes. In totaal werkten 89.617 mensen mee aan het onderzoek.

Met een 8,5 scoorde het busvervoer op Schiermonnikoog het allerbeste. Op de tweede plaats eindigde de veerdienst Dordrecht-Rotterdam en Drechtsteden, een gezamenlijk project van Arriva en Koninklijke Doeksen. Op de derde plaats is het busvervoer op Vlieland, Ameland en Terschelling geëindigd, met een 8,3. Het landelijk gemiddelde is een 7,5.

Vlieland, Terschelling en Ameland behaalde de hoogste waardering van het land op het gebied van prijs, het gemak waarmee kaarten te koop zijn en de vriendelijkheid van het personeel.

Volgend jaar start er een nieuwe concessieperiode op de eilanden. Vervoerder Arriva won deze concessie en is onder andere van plan elektrische bussen in te zetten. Op Schiermonnikoog rijden deze al enige tijd.

Het volledige onderzoek naar de klanttevredenheid in het openbaar vervoer is hier te vinden.

 

-- Advertentie --