Categorieën
Algemeen

Oerol moet volgend jaar toch verhuizen

Het hangt al een paar jaar in de lucht, maar na komende editie moet Oerol echt op zoek naar een nieuw festivalterrein. Dat schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

Het bekende festival heeft al zo’n vijftien jaar lang een centraal festivalterrein nabij Midsland, bekend als Westerkeyn. Maar de grond is van een projectontwikkelaar, die er graag wil bouwen.

Even leek het alsof Oerol al in 2014 niet meer op Westerkeyn terecht kon, want projectontwikkelaar Wolters wilde snel bouwen op zijn grond. De gemeente stelde destijds een grondruil voor, maar dat mislukte. Er werd gekozen voor een uitwijklocatie voor het festival, maar die was uiteindelijk niet nodig. Bouwen op zo’n korte termijn bleek niet mogelijk.

Vorig jaar kwamen de Vrienden van Oerol, donateurs van het festival, met het idee om zelf de grond nabij Midsland te kopen. Het plan werd positief ontvangen, maar kwam tot nu toe niet van de grond.

Inmiddels heeft projectontwikkelaar Wolters opnieuw laten weten dat Oerol moet verhuizen. De aankomende editie moet de laatste op Westerkeyn worden.

Volgens bestemmingsplan mag Wolters op Westerkeyn een hotel bouwen. Dat moet er dan één worden met 60 kamers of 45 appartementen. Zelf ziet de ontwikkelaar liever 16 luxe zomerhuizen op de grond, maar daarvoor moet wel het bestemmingsplan gewijzigd worden.

-- Advertentie --