Categorieën
Algemeen

Eerste impressies veerboten Doeksen

Rederij Doeksen heeft vandaag de eerste impressies van de nieuw te bouwen veerboten getoond. De ontwerpen zijn gemaakt door Vripack uit Sneek.

Recentelijk tekende de rederij een contract met het Australische Strategic Marine voor de bouw van twee identieke nieuwe veerboten voor de dienst Harlingen – Terschelling en retour. De schepen worden gebouwd op een werf in Vietnam.

Doeksen vroeg in totaal elf werven naar een prijsopgave, waar uiteindelijk vijf offertes uit kwamen. De directie bezocht werven in Vietnam, op de Filipijnen en in Roemenië. Op de keus voor een buitenlandse werf uitte veel mensen kritiek. De enige Nederlandse werf die geïnteresseerd was, Damen, wilde de schepen echter ook in Roemenië laten bouwen en niet in eigen land.

Het Friese Vripack, gevestigd in Sneek, is verantwoordelijk voor het ontwerpen van zowel het exterieur als het interieur van de nieuwe op het milieuvriendelijke LNG voortgestuwde veren. Vripack is vooral bekend van de luxe jachten, waar Discovery Channel al eens een aflevering over maakte.

Vandaag toonde Rederij Doeksen de eerste door Vripack getekende ontwerpen, zie onderstaande afbeeldingen. Als alles volgens planning verloopt start de bouw deze zomer en zijn de schepen in 2018 operationeel.

De naam op het schip, ‘Wadfinder’, wordt niet de uiteindelijke naam voor één van de schepen, laat de rederij weten. Over de naamgeving is nog niets bekend gemaakt.

veerboot-nieuw-1 veerboot-nieuw-2 veerboot-nieuw-3 veerboot-nieuw-4 veerboot-nieuw-5 veerboot-nieuw-6 veerboot-nieuw-7veerboot-nieuw-8veerboot-nieuw-9Doeksen ontwerp vripack

-- Advertentie --