Categorieën
Algemeen

Zeemijn op het Terschellinger strand

Gisterenmiddag vond de politie een roestige ton op het strand van Terschelling nabij paal 22. De agenten vertrouwden het object niet en schakelden voor de zekerheid de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) in.

Dat bleek niet overbodig, schrijft de politie op Facebook. De EOD nam de ton mee naar Vlieland om deze gecontroleerd te laten ontploffen op de Vliehors, het militaire oefenterrein op dat eiland.

“Hierop volgde een zeer krachtige explosie”, schrijven de agenten. Het bleek te gaan om een grondmijn. Deze mijnen werden in de Tweede Wereldoorlog door vliegtuigen boven zee gedropt en zonken naar de bodem. De mijnen ontploften wanneer een schip voorbij voer.

In zee bevinden zich nog altijd mijnen als deze. Vaak worden ze gevonden en onschadelijk gemaakt door de Koninklijke Marine.

Zeemijn Terschelling

-- Advertentie --