Categorieën
Algemeen

Meeste alcoholboetes uitgeschreven op Terschelling

Op Terschelling werden vorig jaar de meeste boetes van het land uitgeschreven aan minderjarigen voor het bezitten of drinken van alcohol, zo schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

Volgens de krant werden er vorig jaar 1104 boetes uitgeschreven aan minderjarigen, waar dit een jaar eerder nog 370 keer was. Terschelling bleek wat betreft het aantal boetes koploper van het land: in totaal 81 jongeren konden op het eiland rekenen op een boete.

Burgemeester Bert Wassink van het eiland laat aan de Leeuwarder Courant weten dat er geen heksenjacht wordt gevoerd tegen de vele duizenden jongeren die Terschelling in de zomer bezoeken om vakantie te vieren.

“Deze cijfers zeggen meer over hoe de gemeenten elders omgaan met de wet. In de grote gemeenten in de Randstad zou je zeggen dat er meer overtredingen plaatsvinden. Dat dit niet het geval is, zegt iets over hoe zij omgaan met de wet”, stelt Wassink in de krant.

“81 boetes klinkt veel, maar we rijden er niet speciaal op. Ook komen we niet op campings. We willen niet eindeloze discussies voeren of de luifel van je tent nu openbaar gebied is of niet”.

Jongerencamping De Appelhof voerde ten tijde van de invoer van de nieuwe Drank- en Horecawet een verhitte discussie met zowel de gemeente Terschelling als de Rijksoverheid over het nuttigen van alcohol op de campings en de exacte afbakening van het privégebied rond de tenten.

-- Advertentie --