Categorieën
Algemeen

Kiel voor nieuwe schepen Doeksen gelegd

In Vietnam is vandaag met een ceremoniële kiellegging officieel gestart met de bouw van de twee nieuwe veerboten voor Rederij Doeksen.

Bij de kiellegging op de werf van het Australische Strategic Marine in Vin Tao, Vietnam, waren naast vertegenwoordigers van de werf ook Doeksen-directeur Paul Melles, vlootinspecteur Holterman, werktuigkundige Kuiper en een vertegenwoordiger van het Lloyds Register aanwezig.

De vandaag ceremonieel gelegde kiel is eigenlijk al de tweede: op 15 juli begon de werf al met die van het eerste schip, zo liet Doeksen eerder weten. “In de afgelopen weken is er al een start gemaakt met het samenstellen van diverse secties, die op een later moment samengevoegd gaan worden. Alles verloopt tot nu toe conform planning en daar zijn we erg blij mee”, stelt Melles vandaag.

De vlootinspecteur en de werktuigkundige van Doeksen blijven de komende weken in Vietnam om toezicht te houden tijdens de beginfase van de bouw. Daarna zal afwisselend één van beide aanwezig blijven op de werf.

Rederij Doeksen laat de twee nieuwe veerboten bouwen voor de lijn Harlingen – Terschelling, waar ze naar verwachting in 2018 de dienst overnemen van het ms Friesland. Dat schip zal vanaf dan de reserverol krijgen, zodat de in 1974 gebouwde Midsland verkocht kan worden.

Beide schepen zullen worden aangedreven door een milieuvriendelijke LNG-installatie, waar de rederij een subsidie voor ontvangt. In totaal is er zo’n 44 miljoen euro gemoeid met de nieuwbouw.

-- Advertentie --