Categorieën
Algemeen

Vuurtorenwachter vraagt aandacht voor situatie

De storing aan de lamp van de Brandaris haalde de afgelopen dagen alle landelijke media. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om aandacht te vragen voor de situatie van vuurtorenwachter Nicolette van Berkel.

Van Berkel, één van de Nautisch Verkeersleiders (vuurtorenwachters) op de Brandaris, is inmiddels al zo’n twee jaar niet aan het werk geweest op de oudste vuurtoren van het land. Naar eigen zeggen werd zij gepest door haar collega’s en houdt werkgever Rijkswaterstaat haar thuis sinds ze daar melding van maakte.

https://twitter.com/BerkelNicolette/status/948122807732527104

De media-aandacht rondom de storing aan de vuurtoren werd door veel mensen aangegrepen om de hashtag #bringbacknicolette in het leven te roepen. Met de hashtag vragen Twitteraars massaal om aandacht voor de situatie en steun voor Van Berkel. Dit heeft, zoals vaak het geval is op Twitter, veel verhitte discussies tot gevolg.

Tegenover het AD stelt woordvoerder van Rijkswaterstaat Jaap Folkerts: “De kwestie heeft onze zeer nadrukkelijke aandacht en er wordt onderzoek gedaan. Voor de rest doen wij er geen mededelingen over omdat het een interne aangelegenheid betreft waarbij wij de privacy van de betrokkenen niet willen schaden”.

Aan de Leeuwarder Courant heeft Van Berkel laten weten inmiddels een advocaat in de arm genomen te hebben. “Er moet op degelijke en onafhankelijke wijze onderzoek worden gedaan naar wat zich op de Brandaris heeft afgespeeld en hoe met de pestmelding is omgegaan”, stelt die tegenover de Friese krant.

-- Advertentie --