Categorieën
Algemeen

Burgemeester Wassink vertrekt in 2021

Burgemeester van Terschelling Bert Wassink vertrekt in januari 2021. Dat meldt de gemeente vandaag.

Wassink werd in januari 2015 benoemd door toenmalig minister Ronald Plasterk. Hij volgde officieel Jurrit Visser op, die sinds 2002 burgemeester was op het eiland. Visser moest in 2013 om gezondheidsredenen aftreden. Tussen het vertrek van Visser en de komst van Wassink was Rob Bats waarnemend burgemeester.

In een verklaring op de website van de gemeente valt te lezen dat Wassink een herbenoeming in 2021 niet ziet zitten. “Terschelling is een geweldige plek om te wonen en te werken. Het is nog steeds een mooi avontuur. We hebben echter van begin af aan het besef gehad dat ons verblijf op Terschelling tijdelijk zou zijn”.

Commissaris van de Koning Brok hoopt de opvolger van Wassink te kunnen installeren op de dag van het afscheid van de huidige burgemeester. De gemeenteraad heeft een jaar de tijd om een geschikte opvolger te zoeken.

-- Advertentie --