Categorieën
Algemeen

Appelhof sluit dit weekend al de deuren

Camping Appelhof sluit niet volgende week, maar aankomende zondag om 12:00 al de deuren. Dat is besloten in overleg tussen de camping, gemeente Terschelling, GGD Fryslân en de Veiligheidsregio Fryslân.

Nadat het nieuws naar buiten kwam dat 8 jongeren bij thuiskomst positief getest waren en het corona testpunt op het eiland geopend werd, is gebleken dat veel jongeren uit eigen beweging al vertrokken van de camping. Ook zijn boekingen die al stonden, geannuleerd. Eerder was daarom al besloten om de camping twee weken eerder dan normaal te sluiten. Door de verschillende partijen is nu officieel vastgelegd dat dit zondag 16 augustus zal zijn.

Gisteren was de eerste grote testdag op het eiland, daar werden zo’n 200 testen afgenomen. In de avond bleek dat één iemand positief getest was. GGD Fryslân was zowel met de opkomst als de uitslag tevreden. Ook vandaag was de opkomst weer hoog, en bleef het testpunt open tot 13:30. Mensen die voor 11:30 getest zijn krijgen vanavond weer de uitslag, de rest morgen.

De GGD, gemeente en veiligheidsregio hebben het volgende protocol opgesteld voor mensen die getest zijn:

Negatieve uitslag

  • Dan mag je naar huis, als je dat wilt. Dit kan via de reguliere dienstregeling van de veerdienst.

Positieve uitslag

  • Dan krijg je meteen concrete instructies van GGD Fryslân voor de vervolgstappen, waaronder isolatie, beschermingsmiddelen en vervoer naar huis.
  • Je wordt dezelfde avond onder begeleiding via een speciale watertaxi naar Harlingen gebracht.
  • Vanaf Harlingen kun je met eigen vervoer naar huis. Je kunt niet met het openbaar vervoer reizen.
  • Moet je in Harlingen nog even wachten op je eigen vervoer? Dan is hiervoor een speciale wachtruimte ingericht. Ook hier is begeleiding aanwezig.
  • Kun je niet naar huis? Dan word je met speciaal vervoer naar een alternatieve quarantainelocatie gebracht.

Nog geen uitslag?

  • Heb je ten tijde van de laatste afvaart van de veerboot nog geen testuitslag? Stap dan niet op de boot, maar wacht tot je de uitslag binnen hebt.

De persoon die gisteravond een positieve uitslag kreeg, is volgens de GGD met de watertaxi van het eiland vertrokken. Voor jongeren met een negatieve uitslag werd gisteravond nog een extra afvaart georganiseerd om 20:00, maar die was niet enorm populair. Volgens de GGD maakten zo’n 10 jongeren gebruik van de mogelijkheid, waardoor besloten werd daarvoor ook een watertaxi en geen veerboot in te zetten.

-- Advertentie --