Categorieën
Algemeen

Drukte bij corona teststlocatie Terschelling, vandaag nog uitslag

Er is vanmorgen al uitgebreid gebruik gemaakt van de tijdelijke corona testlocatie op Terschelling, in ET-10.

De locatie is door de GGD ingericht nadat bleek dat 8 jongeren positief getest zijn op corona, na een vakantie op camping Appelhof op Terschelling.

De testlocatie op Terschelling is door GGD Fryslân ingericht als spoedlocatie en wijkt daarmee af van reguliere locaties elders in het land. Tot vanmorgen 11:30 kon iedereen zich melden bij de locatie, zonder vooraf een afspraak te hoeven maken. Volgens de NOS stonden er vanmorgen vroeg al zeker 50 mensen te wachten voor de locatie.

Wat ook afwijkt van de landelijke norm is de snelheid. Volgens de GGD gaan de testen nog vanmiddag op de boot naar het lab op de vaste wal en krijgen de mensen later vandaag nog de uitslag. Elders in het land kan deze uitslag inmiddels al 48 uur op zich laten wachten.

“We proberen geen enkele potentieel besmette jongere het eiland af te laten gaan zonder negatief testresultaat”, zegt een woordvoerder van GGD Fryslân tegen de NOS. Voor mensen die een positief resultaat krijgen op de test, gaat de GGD alternatief vervoer naar de wal regelen, zodat zij zich niet mengen met andere mensen op de veerboot.

GGD Fryslân verwacht dat de tijdelijke testlocatie op het eiland een week actief zal blijven.

Edit, 13:30

De testlocatie in ET-10 is donderdagmiddag gesloten. In de ochtend zijn er 200 mensen getest. De locatie is morgenochtend weer geopend van 09:00-11:30. De locatie sluit elke dag om 11:30, zodat de monsters begin van de middag met de snelboot mee kunnen en in Leeuwarden getest kunnen worden. Zo kan er nog dezelfde dag een uitslag gegeven worden.

-- Advertentie --