Categorieën
Algemeen

Weerfotograaf Sytse Schoustra overleden

De bekende Terschellinger fotograaf Sytse Schoustra is gisteren op 71 jarige leeftijd overleden, zo maakt zijn familie vandaag bekend op social media. Schoustra was vooral bekend als uitbater van Het Wakend Oog op West en zijn dagelijkse updates met prachtige… lees meer.

-- Advertentie --
Categorieën
Algemeen

Koninklijk Paar in mei naar Terschelling

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen begin mei een bezoek aan de Waddeneilanden, waaronder Terschelling. Dat heeft het Koninklijk Huis vandaag bekendgemaakt. Het Koninklijk Paar bezoekt op dinsdag 9 en woensdag 10 mei alle vijf de Nederlandse Waddeneilanden. Het bezoek… lees meer.

-- Advertentie --
Categorieën
Algemeen

Gemeenteraad wil ontslag burgemeester

De gemeenteraad van Terschelling heeft deze week, voor de tweede keer, het vertrouwen in burgemeester Van de Pol opgezegd. Een motie van wantrouwen tegen de burgemeester werd met een meerderheid aangenomen door de raad, met daarbij ook een verzoek tot… lees meer.

-- Advertentie --
Categorieën
Algemeen

Paardenroeireddingboot opgenomen als immaterieel erfgoed

Het lanceren van de paardenroeireddingboot Secretaris Schumacher op Terschelling is opgenomen op de Nederlandse lijst met immaterieel erfgoed. De Secretaris Schumacher is een in 1900 gebouwde roeisloep die door de stichting Museumreddingboot Terschelling in 2005 als zeiljacht werd gevonden en… lees meer.

-- Advertentie --
Categorieën
Algemeen

Zoektocht naar vermisten gaat door

De zoektocht naar de twee personen die vermist raakten bij de aanvaring tussen de Tiger en de Stormloper, gaat ook zondag nog onverminderd door. Bij de aanvaring, die vrijdagochtend vroeg plaatsvond, raakten acht opvarenden van de watertaxi te water. Vier… lees meer.

-- Advertentie --
Categorieën
Algemeen

Aanvaring tussen snelboot en watertaxi

In het Schuitengat bij Terschelling is vanmorgen snelboot Tiger kort na vertrek van het eiland in aanvaring gekomen met watertaxi Stormloper. Daarbij zijn zeker twee personen om het leven gekomen, twee andere personen zijn vermist. De opvarenden van de Stormloper… lees meer.

-- Advertentie --