Categorieën
Algemeen

Mogelijk rol voor Brandaris bij controle snelvaarders Wad

De vuurtorenwachters op de Brandaris krijgen mogelijk een rol bij het aanpakken van snelvaarders op het Wad, schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

In november vorig jaar schreven zeven watersportorganisaties een brief aan Rijkswaterstaat over de veiligheid op het Wad. Ze waren van mening dat recreanten gevaar lopen.

De Waddenzee kent speciale recreatiegeulen, aangemerkt met gele tonnen. In deze geulen is snel varen verboden, maar recreanten krijgen toch geregeld te maken met watertaxi’s, reddingboten en snelboten van Doeksen die stukken afsnijden door deze geulen.

In december liet Rijkswaterstaat weten de snelheid op het Wad vaker gaat controleren, zowel met opvallende als niet-opvallende schepen. De watersportbonden zagen dit echter niet als een oplossing, omdat ook onherkenbare schepen zo ontmaskerd zijn als controleurs.

Vandaag schrijft de Leeuwarder Courant dat Rijkswaterstaat onderzoekt of de vuurtorenwachters op de Brandaris een rol kunnen spelen in de handhaving. Zij zouden kapiteins die in overtreding zijn moeten waarschuwen en mogelijk zelfs bekeuren.

Voor aanvang van het komende vaarseizoen zal Rijkswaterstaat met de bekende snelvaarders een gesprek aangaan over de situatie.

-- Advertentie --